Omladinski pogon

Omladinski pogon NK Ilijaš će činiti 3 uzrasne takmičarske kategorije i to:

  • Juniori U-19;
  • Kadeti U-17;
  • Pioniri U-15.

Sve navedene kategorije će imati trenera, asistenta i fizioterapeuta u svom trenažnom procesu.

Trenažni proces će se odvijati na stadionu NK Ilijaš i to 3 puta sedmično u prijepodnevnim i 3 puta sedmično u poslijepodnevnim terminima u toku školske godine. U toku prelaznog i pripremnog perioda selekcije će integralno trenirati tri puta zbog školskog raspusta.

U slučaju prekobrojnosti od 15 – 20 dječaka u jednoj kategoriji, napravit će se dodatna sekcija i uzrasne kategorije po godištima. Primjer: U-15 sekcija (Pioniri) broje 42 člana, napravit će se selekcija 2003. godišta od 21 polaznika, te selekcija 2004. godišta od 21 polaznika.

Fizioterapeut će biti dužan da prisustvuje na svim domaćim utakmicama omladinskih sekcija, te na većini treninga, zbog progresa u radu sa selekcijama, gdje će taj isti biti u ispomoći treneru i asistentu te selekcije radi omogućenja da se radi sa manjim grupama dječaka, gdje će doći do kvalitetnijeg trenažnog procesa. Iz tog razloga, fizioterapeut će biti izabran iz reda prvotimaca NK Ilijaš koji imaju odgovarajuću stučnu spremu za posao fizioterapeuta a uz to može korisno učestvovati u trenažnom procesu.

Uzrasne kategorije ispod U-15 (Pioniri) će biti u školama fudbala na području naše općine te će automatizmom navršavanjem 14. godine prelaziti u U-15 (Pioniri) selekciju NK Ilijaša.

Sa školama fudbala sa područja općine Ilijaš će se potpisati ugovor o saradnji i automatskom prelasku djece sa svom potrebnom dokumentacijom u kategoriju U-15 (Pioniri) NK Ilijaš.

Škole fudbala će raditi po unaprijed dogovorenom planu i programu između šefa omladinskog pogona NK Ilijaša i predsjednika Škola fudbala sve u cilju da djeca u U-15 (Pioniri) selekciju dođu sa što je moguće većem nivou odgojnih, psiho-motoričkih, fudbalskih, mentalnih i ljudskih karakteristika.

Svi uposlenici će se birati na način javnog poziva, te nakon toga i intervjua gdje će komisiju činiti 3 člana i to:

  • Predsjednik Upravnog odbora;
  • Šef omladinskog pogona;
  • Član Upravnog odbora ili Skupštine kluba.